În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI ai intervenit la lichidarea a 56 focare de vegetație aprinsă, notează Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului, în urma incendiilor de vegetație au fost afectate 850 ha de teren. Pompierii au intervenit în mai multe localități din țară, inclusiv în municipiul Chișinău, comuna Trușeni unde focul a afectat 10 hectare. În cona centrală focul a nimicit 29 hectare de teren în raionul Ialoveni, satul Costești, 20 ha în raionul Orhei, satul Donici, dar și 15 ha la Anenii Noi, satul Țînțăreni. Totodată, în nordul țarii salvatorii au stins 50 ha de vegetație la Fălești, satul Toxobeni. Mai multe suprafețe de teren au fost afectate de flăcări în UTA Gagauzia. Astfel pompierii au stins peste 20 hectare de iarbă uscată în preajma orașului Vulcănești. Mai multe incendii de vegetație uscată au fost înregistrate la Cantemir, Edineț, dar și Călărași.

Angajații IGSU îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare la utilizarea focului deschis. În condiții de umiditate redusă și vînt salvatorii recomandă cetățenilor să evite aprinderea gunoiului, vegetației și mireștei uscate în apropiere spațiilor forestiere și a celor de locuit pentru a evita incendiile de proporții, dar și pagube materiale. În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 89 situații de risc printre care lichidarea focarelor de ardere, deblocări de uși și alte cazuri de urgență.