Importante companii din SUA urmează să vină la Chișinău în perioada 11-12 aprilie curent pentru a participa la un Forum. Despre aceasta au discutat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici și Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, informează MOLDPRES.

În cadrul Forumului, companiile din SUA vor stabili potențiale parteneriate cu companii din Moldova pe domenii precum infrastructură, agro-business, energetică, TIC.

În prima zi a evenimentului, reprezentanții guvernului urmează să facă prezentări de țară și sectoriale pe importante domenii strategice: infrastructură, mediu de afaceri, facilități pe domeniul IT, potențialul investițional în turism. A doua zi va urma sesiunea de B2B, în cadrul căreia, companiile autohtone vor putea stabili contacte directe cu partenerii din SUA.

Ambasadorul Dereck J. Hogan a menționat că evenimentul este o bună oportunitate ca cei mai buni oameni de succes din SUA să meargă și la universitățile din țară pentru a împărtăși experiența din domeniul afacerilor, investițiilor și inovației.

Forumul Republica Moldova – Statele Unite ale Americii este organizat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, Serviciul Comercial al Ambasadelor SUA din R. Moldova, România și Ucraina, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Agenția de Atragere a Investițiilor și Camera de Comerț Americană din Moldova.