Specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI au stabilit cauzele preliminare ale izbucnirii celor două incendii din capitală.

Potrivit IGSU, în cazul incendiului de la Institutul de Microbiologie și Biotehnologie al Academiei de Științe, specialiștii au luat în calcul două versiuni: scurtcircuit în rețeaua electrică de alimentare cu energie a unui operator de telefonie mobilă sau imprudența cu focul deschis, scrie Moldpres.

În cazul incendiului de la business centrul de pe strada Ismail din Chișinău, angajații IGSU la fel au înaintat două versiuni: încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sistemului de evacuare a gazelor fierbinți sau scurtcircuit în rețeaua electrică de alimentare a hotei.

Cauzele finale vor fi cunoscute după stabilirea și evaluare a tuturor circumstanțelor de producere a incendiilor.

Două incendii puternice au izbucnit acum trei zile în capitală. În primul caz, s-a aprins acoperișul Institutului de Microbiologie și Biotehnologie al Academiei de Știință din sectorul Telecentru al capitalei. Cu puțin timp mai târziu, a început să ardă căptușeala acoperișului unui business centru de pe strada Ismail din municipiu.