Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a demis conducerea Pieței Centrale, pentru că ar fi cerut mită de la agenții economici. Într-un briefing, Ruslan Codreanu a spus că a sesizat Procuratura Anticorupție și Ministerul Afacerilor Interne, pentru a interveni în această situație, notează Radio Chişinău.

Corupția  în Piața Centrală nu e nici de ieri, nici de astăzi. După sesizările agenților economici, acum două luni a fost eliberat directorul Pieței Centrale(…) Peste 100 de agenți economici au depus și sesizări pentru că li s-a cerut mită. Sunt acuzații destul de grave: se vorbește de sume de 7000 de euro, 600 de mii de lei, ca taxe care se percep de la agenții economici. Am trimis aceste sesizări ale agenților economici la Procuratura Anticorupție. Solicităm și intervenția MAI”, a declarat Ruslan Codreanu

Ruslan Codreanu a spus că luni va numi, temporar, un director și doi directori adjuncți la Piața Centrală. El a mai amintit că Piața Centrală are datorii de circa 60 de milioane de lei.