Itinerarul rutei de troleibuz nr. 35, care va face conexiunea între orașul Durlești și centrul capitalei, a fost modificat. Anunțul a fost făcut astăzi, 21 ianuarie, de șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, în ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău, scrie Moldpres.

Potrivit lui Butucel, inițial s-a stabilit că troleibuzul va avea itinerarul str. Mihai Viteazul – Gheorghe Asachi, însă în urma testării au parvenit unele modificări.

„În cadrul unei comisii s-a constatat că troleibuzul încărcat cu 5 tone, ceea ce constituie 50% din capacitatea de îmbarcare, nu poate ridica dealul din str. Alexandru cel Bun care are o pantă de 14,4%. De aceea s-a luat decizia ca itinerarul rutei să fie unul circular, orașul Durlești și strada București. Intervalul dintre curse va fi de aproximativ 15 minute. Lungimea totală a rutei este de peste 18 km, timpul rotației constituie 80 de minute. Lansarea rutei ar urma să aibă loc la începutul lunii februarie curent”, a spus Butucel.

La rândul său, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a specificat că „problema transportului public din Durlești este una gravă și sper că în cel mai scurt timp locuitorii vor putea ajunge la muncă și la studii în condiții confortabile”.

Pe noua rută urmează să circule cinci troleibuze noi. În prezent, pe străzile municipiului Chișinău circulă 310 troleibuze, dintre care 80 sunt de tip vechi.