Circa 100 de alergători din Republica Moldova vor participa la cel mai dur ultramaraton din Europa, Transylvania100k, din cauza condițiilor climaterice extreme pentru această perioadă a anului, scrie publika.md.

Sportivii vor concura la distanțe de la 20 până la peste 75 de kilometri de alergare pe unii dintre cei mai înalți munți din România.

“Trei ani în urmă am ieșit la linia de start în trei, iar astăzi alergătorii moldoveni au inundate cele mai dure competiții din România, fapt care demonstrează evoluția în progresie geometrică a sporturilor de amatori din Republica Moldova”, a precizat Iulian Bercu, președintele ONG-ului RunMoldova,

Potrivit lui Iulian Bercu, aceasta este un rezultat al unui parteneriat eficient al MinisteruluiEducației, Culturii și Cercetării și Ministerului Afacerilor Interne cu multipli parteneri privați, patroni și angajați ai cărora practică și promovează un mod activ de viață.

Președintele RunMoldova este de părerea că la creșterea majoră a numărului de persoane care practică diverse sporturi au contribuit și multiplele competiții organizate în Republica Moldova.

Transylvania100k este o competiție de alergare montană, desfășurată în regiunea Castelului Bran. Sportiviilor profesioniști și amatori le sunt propuse probe de alergare la 20, 30, 50, 80 și 100 de kilometri. La ediția din acest an, din cauza zăpezii de peste un metru, distanțele au fost scurtate până la 20-75 de kilometri.

Organizația nonguvernamentală RunMoldova este o comunitate de alergători din Republica Moldova, cu circa 1.000 de membri activi, care a organizat în ultimii trei ani peste 15 competiții internaționale și evenimente de alergare în Republica Moldova.