Un bărbat în vârstă de 31 de ani, locuitor al capitalei, a fost reținut de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, după ce a furat  un  telefon mobil. Acesta nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Individul aflându-se în stradă, a cerut de la o femeie  telefonul mobil pentru a efectua un apel, însă l-a luat și a plecat într-o direcție necunoscută. Prejudiciul  cauzat  victimei se ridică la  3 700 de lei.

Ca urmare a măsurilor  de investigație și urmărire penală întreprinse, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Suspectul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 32 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 120 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.