Prim-ministrul Pavel Filip a atenționat, în ședința de astăzi a Guvernului, asupra cazurilor de consum de droguri, inclusiv în locuri publice, depistate în ultima perioadă.

Pavel Filip a calificat drept inadmisibile astfel de acțiuni în spațiul public și a cerut Poliției să nu tolereze aceste ilegalități. „Eu consider că cercurile consumatorilor de droguri nu au loc în Republica Moldova. Nu doar că trebuie să luptăm, dar să punem capăt de la bun început, urmărind toate schemele, cei care aduc și comercializează drogurile, să punem capăt acestui fenomen care este unul foarte periculos”, a spus premierul, citat de Moldpres.

De asemenea, prim-ministrul s-a referit la accidentele provocate de persoanele în stare de ebrietate la volan, soldate cu pierderi de vieți omenești, dar și la șoferii care ignoră trecerile de pietoni. În acest sens, șeful Executivului a solicitat Ministerului de Interne o analiză profundă și propuneri, inclusiv de mărire a amenzilor, pentru a disciplina șoferii. „Amenzile nu sunt impozite – nu încălca și nu vei plăti, or cei care ne-au criticat pentru că am majorat amenzile – vreau să înțeleg ce urmăresc. Noi avem grijă ca să nu avem pierderi de vieți omenești”, a conchis Pavel Filip.