Elevii din întreaga ţară au marcat astăzi ultima zi din anul şcolar 2018-2019, informează MOLDPRES.

Într-un mesaj de felicitare, ministrul Educației, Culturi și Cercetării, Monica Babuc, a remarcat că, tradițional, ultimul sunet de clopoțel marchează încheierea anului școlar. ”Vă felicit pentru efortul academic, materializat în prețioase achiziții, abilități și atitudini, pe care vi le-ați dezvoltat în colaborare cu semenii și dascălii voștri. Am convingerea că acest an școlar a contribuit plenar la creșterea spirituală, motivându-vă să deveniți cetățeni responsabili ai Republicii Moldova, cu respect pentru sine și pentru ceilalți”.

“În mod deosebit, vreau să mă adresez absolvenților ciclurilor primar, gimnazial și liceal, cărora le urez mult succes, perseverență, încredere în forțele proprii și determinare în realizarea cu succes a propriului proiect de carieră”, a opinat Babuc.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, manifestările dedicate sărbătorii au început în jurul orei 8.30 și au durat aproximativ o oră. În anul curent au absolvit cursul liceal 17754 de tineri. Aceştia împreună cu 2478 de candidați restanțieri din sesiunile anterioare sunt aşteptaţi în perioada 4-21 iunie la sesiunea de bacalaureat.

Sursa:Moldpres