Tudor Ulianovschi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, efectuează astăzi o vizită la București la invitația lui Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe al României, transmite Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Salutând vizita șefului diplomației moldovenești la București, Teodor Meleșcanu a afirmat că Republica Moldova rămâne o prioritate de prim rang în politica internă și externă a României, indiferent de culoarea politică a guvernelor care se află la putere. România va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova, implementarea reformelor, acțiunile în vederea modernizării și eficientizării activității instituțiilor publice, suveranitatea și integritatea teritorială, notează sursa citată de Moldpes.

În cadrul declarațiilor de presă care au urmat după sfârșitul întrevederii, cei doi miniștri și-au exprimat satisfacția privind conținutul discuțiilor și abordărilor comune asupra mai multor chestiuni de principiu vizând relațiile bilaterale, precum și subiecte de actualitate de pe agenda regională și internațională. Șeful diplomației moldovenești a ținut să sublinieze cu titlu special: ”Doresc să transmit un mesaj clar și univoc din partea Guvernului de la Chișinău: orientarea europeană a Republicii Moldova rămâne un obiectiv prioritar fundamental, de neschimbat al politicii noastre interne și externe, deoarece el exprimă cum nu se poate mai bine aspirațiile societății și valorile pe care aceasta le împărtășește”.

Tudor Ulianovschi l-a invitat pe Teodor Meleșcanu să efectueze o vizită în Republica Moldova în următoarea perioadă. Invitația a fost acceptată cu plăcere, data urmând a fi precizată ulterior prin canale diplomatice.