Tinerii reţinuţi duminică în centrul capitalei au fost audiaţi de către poliţişti. Din declaraţiile lor s-a stabilit că pe o reţea de socializare a fost creat un grup ai căror membri urmau să se infiltreze printre participanţi la Marea Adunare Centenară şi să instige oamenii la violenţe. Pe acest caz a fost iniţiat un dosar penal pentru huliganism.
În grup au fost înscrise 115 persoane. Ei şi-au dat întâlnire în ajunul evenimentului de duminică. Tinerii au pus la cale un plan prin care să-şi manifeste nemulţumirea faţă de manifestaţia din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), scrie trm.md.

Amintim că 21 de tineri cu măşti pe faţă şi rucsacuri în spate au fost reţinuţi pe 25 martie pe o stradă din centrul capitalei. Oamenii legii spun că au găsit în rucsacurile tinerilor măşti medicinale, antigaz, pumnale, cuţite şi bâte. Ei au fost duşi la poliţie, pentru identificare şi stabilirea tuturor circumstanţelor. La inspectorat au fost chemaţi şi părinţii tinerilor, deoarece 16 dintre ei erau minori.