Peste 250 de hectare de teren din raionul Ocniţa şi mai mulţi kilometri de drum din centrul şi sudul ţării au fost afectate în urma ploilor, comunică MOLDPRES.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, Liliana Pușcașu, a menţionat pentru agenţie că ploaia  puternică de la începutul săptămânii curente a deteriorat 0,3 km de drum local din localitatea Chiştelniţa, raionul Teleneşti, iar la Ocniţa au fost afectate 120 ha de floarea-soarelui şi 130 ha de livezi.

“Precipitaţiile au făcut prejudicii şi în raionul Soroca, unde a fost afectat 1 km de drum local, iar două case şi trei beciuri au fost inundate. De averse puternice au avut parte şi locuitorii raionului Cahul, iar în localităţile Giurgiuleşti, Slobozia Mare, Cucoara şi Văleni, mai multe gospodării particulare au fost afectate. Aici a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apei din beciuri, subsoluri şi case. Precipitaţii abundente au fost înregistrate şi în capitală. Pompierii au intervenit pentru pomparea apei din patru case la sol şi şase subsoluri”, a spus Puşcaşu.

Conform sursei citate, de intervenţia angajaţilor IGSU a fost nevoie şi în suburbiile Cruzeşti, Grătieşti, Tohatin şi Cheltuitori, unde apa a ajuns în curţile şi ogrăzile oamenilor. Prejudicii au fost înregistrate şi în localităţi din raioanele Ialoveni, Străşeni, Hâncești şi Cantemir. Comisiile teritoriale pentru situaţii excepţionale urmează să estimeze valoarea prejudiciilor provocate.