Angajații Batalionului de patrulare și reacționare operativă din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în scopul asigurării ordinei și securității publice, patrulând sectorul Ciocana a capitalei, au recepționat un apel telefonic de la serviciul unic 112, pentru a interveni la aplanarea unui conflict. Polițiștii imediat s-au deplasat la fața locului pentru stabilirea circunstanțelor.

Potrivit unui comunicat al Poliției, la fața locului forțele de ordine au fost întâmpinate de administratorul localului, unde le-a comunicat că un grup de persoane au un comportament agresiv și dau dovadă de lipsă de respect față de ceilalți vizitatori ai localului. La solicitarea polițiștilor de a se liniști indivizii nu au reacționat, continuând să fie agresivi și să nu se supună la cerințele legale a polițiștilor. Astfel la fața locului au intervenit încă două echipaje BPRO de comun cu angajații BPDS „Fulger”, unde patru indivizi au fost încătușați și escortați la inspectoratul de poliție a sectorului Ciocana, pentru identificare și stabilirea circumstanțelor.

Ulterior, în cadrul documentării polițiștii au stabilit identitatea persoanelor agresive care s-au dovedit fi cu vârstele cuprinse între 24 ani și 29 ani, originari din UTA Găgăuzia. Indivizii au fost documentaţi prin pisma art. 354 şi 336 Codul Contravenţional “Huliganism nu prea grav”  şi “Nesubordonarea cu reavoinţă dispoziţiei sau cererii legitime a colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept ”.

Reiterăm că, Poliţia Capitalei a sporit activităţile specifice pe timp de noapte în contextul combaterii şi prevenirii infracţiunilor stradale, asigurând astfel ordinea şi siguranţa publică.