Republica Moldova a urcat patru poziţii în raportul mondial privind evoluţia societăţii informaţionale, plasându-se pe poziţia 59 din 176 state incluse în clasament. Datele se conţin în Raportul anual cu privire la monitorizarea evoluţiei societăţii informaţionale la nivel mondial „Measuring the Information Society 2017”, lansat de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor.
La nivel mondial, Republica Moldova se situează în categoria țărilor cu nivel mediu de dezvoltare TIC, cu Indicele IDI de 6,45 puncte. Tendința se menține și la nivel european, unde țara noastră, în condițiile unei competiții acerbe pentru a-și păstra pozițiile, a avansat față de media globală și din regiune, fiind printre primele zece state cu cele mai dinamice evoluții la nivel mondial, scrie trm.md.

Potrivit raportului, lideri în dezvoltarea societății informaționale sunt Islanda, Coreea de Sud, Danemarca, Marea Britanie, Suedia, Elveția, Olanda, Hong Kong, Norvegia, Luxemburg și Japonia.

Raportul „Measuring the Information Society” a fost introdus de către Uniunea  Internaţională a Telecomunicațiilor, începând cu martie 2009, pentru a compara nivelul de dezvoltare şi a evoluției în timp a sectorului TIC.