Prim-ministrul Pavel Filip a avut la Bruxelles, o întrevedere cu Președintele Republicii Letonia, Raimonds Vējonis. Agenda discuţiilor a inclus posibilităţile de intensificare a relațiilor bilaterale, accentul fiind pus pe cooperarea economică şi cea la nivel de administraţie publică locală.

Pavel Filip a apreciat că printre priorităţile politicii externe ale Letoniei se regăseşte constant obiectivul susţinerii Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. În acest sens, a fost remarcată și consultanța și expertiza oferită de Consilierul UE de Nivel Înalt din Letonia în implementarea reformei administrației publice. Premierul a menționat că prin reforma Guvernului se urmărește sporirea capacităților instituțiilor statului.

În context, Președintele Raimonds Vējonis a reconfirmat susţinerea şi încurajarea Letoniei în promovarea reformelor de modernizare a Republicii Moldova, precum şi deschiderea de a împărtăşi experienţa ţării sale în procesul de integrare europeană. Totodată, în ceea ce privește reforma administației publice, oficialul a dat asigurări că Letonia va continua să ofere sprijin pentru finalizarea cu succes a acesteia.

Agenda discuţiilor a mai inclus posibilităţile de intensificare a relațiilor economice. Pe acest segment, cei doi oficiali au apreciat activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-letone pentru cooperare comercial-economică, industrială şi tehnico-ştiinţifică în dezvoltarea relaţiilor de afaceri dintre cele două ţări.