Primarul general Ion Ceban acuză actuala guvernare de faptul că încearcă să facă presiuni asupra angajaților primăriei și că caută nod în papură.

„Este regretabil că organele de drept fac astfel de lucru, și nu în cadrul SIS-ului. Vreau să spun că ei încearcă acum, cu Ilie Ceban, cu colegii de la transporturi, să tot caute și tot să caute. A plecat o persoană de la SIS ca să aibă grijă la CNA de Primăria Chișinău.

Am văzut reacția SIS-ului când au venit în primărie. Mie nu mi se pare ok legea asta. Am văzut văzut declarațiile unei președinte de comisie, care spunea că dacă ar fi fost altă guvernare, acum era să fie control și cenzură. Anume guvernarea actuală a călcat în picioare toate principiile democratice, pluralism, meritocrație. Dacă vreți, pot să spun cu lux de amănunte ce se întâmplă pe la alte instituții”, a declarat edilul.

Amintim că angajații SIS au venit la Primărie, anterior, prin cabinetele viceprimarilor și la alți funcționari din Primărie, pentru a conecta așa numitele „telefoane guvernamentale” care ar face legătura cu organele centrale.

„Viceprimarii s-au pomenit cu muncitorii SIS în cabinet, care deja lucrau, fără un anunț prealabil”, a declarat Ion Ceban pe rețelele de socializare. Totodata, acesta a informat SIS-ul in mod public ca o buna parte din echipa Primăriei muncește in teren, iar telefoanele din secolul trecut, servesc mai mult pe post de decor in zilele actuale”, a comentat Ceban.