Circa 150 de mii de persoane au traversat frontiera în perioada sărbătorilor pascale.

Astfel, în intervalul 2 – 8 aprilie, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit peste 340 de mii, dintre care circa 200 de mii de traversări au fost pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost vineri, fiind semnalat un flux de peste 62 de mii de persoane. Totodată, în ziua de Paști a fost înregistrat un flux de 25 de mii de persoane, dintre care peste 13 mii au fost cetățeni străini, scrie Moldpres.

Solicitată de agenție, purtătorul de cuvânt al Serviciului Vamal, Cristina Rău, a specificat că, în această perioadă, printre cele mai tranzitate puncte de trecere au fost Leușeni și Sculeni.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit aproape 45 de mii de traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 25 000 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova.

Serviciul Vamal a dispus un șir de măsuri pentru a fluidiza traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de Paști. Acestea vizează suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în actul de vămuire.