17 localităţi din şapte raioane ale ţării au rămas deconectate parţial de la energia electrică , în ultimele 24 de ore. Fără lumină au rămas localităţi din raioanele Criuleni, Nisporeni, Ungheni, Cimişlia, Leova, Cahul, Basarabeasca şi UTA Găgăuzia.
Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, la lucrările de reconectare sunt antrenate echipe specializate, scrie trm.md.

Conform datelor Administrației de Stat a Drumurilor, pentru curățarea zăpezii și împrăștierea materialului antiderapant au fost antrenate 224 de unități de tehnică și 345 de persoane. Pe traseele  Chișinău – Leușeni şi Chișinău  – Orhei au fost tractate patru autocamioane grele ce nu se puteau deplasa în pantă.

De către salvatori au fost efectuate 14 intervenții, misiunile lor fiind orientate la acordarea ajutorului calificat SMURD, deblocarea persoanelor din nămeţi și lichidarea focarelor de ardere.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează că în situații de risc, oamenii pot apela de urgență Serviciul 901.