La Chişinău vor fi implementate trei proiecte ce vor consta în reabilitarea unei clădiri, monument de arhitectură de importanţă istorică, crearea unui centru de cercetare etnică şi a unui centru de pregătire a medicilor şi angajaţilor medicali în vederea asistenţei persoanelor în etate. Despre aceasta a discutat primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, la întrevederea cu primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Potrivit unui comunicat al Primăriei capitalei, citat de trm.md, s-a stabilit că specialiștii din cadrul celor două Primării vor face schimb de experiență, pe diferite domenii, ce vor viza implementarea proiectelor ecologice, de eficiență energetică și de gestiune modernă pe intern a serviciilor municipale.

În cadrul întrevederii, primarul de Iaşi și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini eforturile municipalității pe domenii de dezvoltare, care la ora actuală sunt prioritare în cadrul Uniunii Europene, în special în sectorul tehnologiilor informaționale. Astfel, mai multe companii IT din Chișinău, vor fi invitate pentru a participa în diferite proiecte, dar și schimb de experiență în municipiul Iași. La rândul ei, Silvia Radu a salutat prezenţa la Chişinău a primarului de Iași, apreciind relaţiile de prietenie şi bună colaborare între cele două municipii.

Menționăm că Iașiul și Chișinăul sunt orașe înfrățite. Pe 24 ianuarie, la Iași au avut loc o serie de evenimente consacrate sărbătoririi a zece ani de la semnarea Acordului de înfrăţire între cele două  municipii și lansarea Mapei Filatelice aniversare „Iaşi – Chişinău: zece ani de la înfrăţire”.