Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat astăzi despre începerea tipăririi buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare în circumscripția națională, transmite MOLDPRES.

Buletinele sunt imprimate la „Tipografia Centrală” din capitală. Pentru circumscripția națională, în buletinul de vot sunt incluse 14 formațiuni și un bloc electoral.

Președintele CEC, Alina Russu, a specificat că prețul unui buletin este de 33 de bani. „Buletinele au mai multe elemente de protecție. În secțiile de votare din țară, acestea vor fi repartizate începând cu 20 februarie”, a spus Russu.

Potrivit CEC, pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ vor fi tipărite circa 12 mln de buletine. Buletinele de vot pentru circumscripția națională sunt imprimate pe hârtie mată. Acestea vor fi de culoare gri afumat.

Alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi desfăşurate, în premieră, după un sistem electoral mixt. Astfel, 50 de deputați vor fi aleşi pe liste de partid, iar 51 de parlamentari în circumscripţii uninominale. În aceeași zi, va fi desfășurat și un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputaţi și revocarea acestora din funcție.