Guvernarea PAS a instituit dictatura în țară. Președinția, Parlamentul și alte instituții ale statului au fost acaparate de ”ciuma galbenă”, care cu ajutorul unor procurori de buzunar au început să intimideze reprezentanții opoziției prin dosare la comandă.

Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Vasile Bolea, la protestul organizat, vineri, în fața Președinției.
”Din păcate, cei care se află astăzi la guvernare nu vor ca în țară să avem pace și stabilitate. Ei au preferat păcii și stabilității ca să fie dezordine. Împreună cu cei de la Procuratură ei încearcă să ne intimideze”, a declarat Bolea.
Deputatul a reiterat că dosarele deschise pe numele președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, și deputatului PSRM, Radu Mudreac, sunt cusute cu ață albă. Bolea a menționat că, cu ajutorul unor procurori loiali, guvernarea PAS acționează ca pe timpurile regimului lui Plahotniuc.
”În țară avem deținuți politici. În țară s-a instituit dictatura. Dictatura oamenilor care au mințit cetățenii că vor aduce dreptate și justiția în țară, dar noi vedem ce justiție fac ei”, a spus Bolea.
Socialistul a dat și numele unor procurori care acționează la comanda guvernării, printre aceștia procurorul general interimar, Dumitru Robu, Viorel Morari și alții.
”Lista este mult mai mare. Lista neagră a celor care se ocupă de dosare politice la comandă noi o vom da în vileag, ca cetățenii să-i cunoască. În timp și ei vor ajunge în fața justiției. Justiția față de ei nu va fi una oarbă. Fiecare va primi ceea ce merită”, a declarat deputatul.