Cinci membri ai guvernului condus de Pavel Filip au fost suspendați din funcție în contextul participării la alegerile parlamentare din 24 februarie curent în calitate de candidat la funcția de deputat.

Potrivit lui Roman Cazan, secretar general adjunct al guvernului, cei cinci membri vizați sunt vicepremierul pentru reintegrare Cristina Lesnic, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, și Nicolae Ciubuc, ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. În lipsa acestora, funcțiile sunt exercitate de secretarii generali de stat, scrie Moldpres.

Potrivit Codului electoral, vicepremierii și miniștrii își suspendă activitatea din funcția pe care o dețin din momentul înregistrării lor în calitate de concurenți electorali.

Tot astăzi, executivul a decis eliberarea lui Mihail Grumeza din funcția de director general adjunct al Agenției naționale antidoping, în baza cererii de demisie.