Activitatea comercianților de flori vii din capitală va fi monitorizată în perioada 13 – 15 februarie curent, în contextul creșterii cererii de flori în ajunul sărbătorilor. Pentru asta, Serviciul Fiscal de Stat /SFS/ va institui cinci posturi fiscale, informează MOLDPRES.

Potrivit instituției, în perioada sărbătorilor, cererea de flori crește, iar ca rezultat sporește și riscul încălcărilor fiscale, cum ar fi neutilizarea mașinii de casă și control în scopul diminuării veniturilor și respectiv a impozitelor și taxelor la bugetul public.

În acest context, SFS a recomandat contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor.

Anterior, SFS a mai instituit asemenea posturi fiscale pentru a supraveghea activitatea comercianților de flori. Astfel, acestea au activat înainte de începutul noului an școlar la două piețe din capitală unde se vând flori. Conform datelor mașinilor de casă și control, în perioada monitorizării, volumul livrărilor efectuate de comercianții de flori a constituit peste 420 mii de lei, ceea ce, potrivit SFS, este net superior vânzărilor înregistrate în zilele obișnuite, în lipsa posturilor fiscale.