Autoritățile capitalei au procurat 30 de aspiratoare stradale care vor fi utilizate pentru colectarea frunzelor din preajma stațiilor de așteptare, de pe trotuare și alei. Totodată, au fost achiziționate și 50 de utilaje pentru cosirea ierbii, transmite MOLDPRES.

Noile utilaje care au costat 270 mii lei au fost prezentate astăzi la Chișinău. Acestea urmează a fi distribuite în fiecare sector al capitalei.

Șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Ion Burdiumov, a afirmat la evenimentul de prezentare a noilor utilaje că acestea sunt multifuncționale și vor putea fi folosite pe trotuare, în stațiile de așteptare, dar și în zonele verzi dintre cartiere.

La rândul său, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a subliniat că noua achiziție înseamnă servicii mai calitative, cu echipamente moderne, precum și eficientizarea activității muncitorilor de la salubrizare. Ruslan Codreanu a precizat că municipalitatea urmează să achiziționeze pe parcursul anului curent alte două loturi de tehnică de profil.

Potrivit Primăriei capitalei, pentru anul 2019 sunt prevăzuți 14 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor de salubrizare stradală, inclusiv 10 tractoare cu lame și perie, 10 sărărițe, cinci furgonete și cinci miniîncărcătoare.

Sursa:Moldpres