Partidul Democrat din Moldova (PDM) și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au fost înregistrați astăzi de Comisia Electorală Centrală (CEC) în calitate de participanți la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

PDM a fost înregistrat cu opțiunea „pentru”, iar PCRM – cu opțiunea „contra”. Astfel, odată cu înregistrarea de către CEC, aceste două formațiuni politice pot începe campania electorală pentru referendumul din februarie, notează Moldpres.

Actele pentru înregistrare în calitate de participanți la referendumul republican consultativ pot fi depuse la CEC până la 24 ianuarie 2019.

La 24 februarie 2019, concomitent cu alegerile parlamentare, va fi desfășurat un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 și revocarea acestora din funcție, dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile.

Tot astăzi, CEC a acreditat mai mulți observatori naționali și internaționali în vederea monitorizării alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019