Mai multe porțiuni de drum din capitală vor fi reparate în timpul apropiat. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, în cadrul unei conferințe de presă,.

Potrivit funcționarului, în prima etapă, vor fi acoperite gropile apărute după sezonul de iarnă, iar în cea de-a doua etapă, vor fi reparate porțiuni mai mari.

„Este vorba de un program amplu de reparare a drumurilor. Vor fi efectuate lucrări în fiecare ogradă, vor fi asfaltate toate drumurile, trotuarele și modificate bordurile pentru a fi accesibile persoanelor cu nevoi speciale și mamelor cu cărucioare. Lucrările mai ample vor începe din iunie, în acest sens banii au fost deja alocați. Intervențiile vor fi realizate calitativ și vor rezista un timp îndelungat”, a spus Silvia Radu, citată de Moldpres.

Funcționarul a menționat că angajații poliției vor dirija traficul rutier în timpul realizării lucrărilor. „Vom anunța etapizat cum vor decurge intervențiile. Acestea nu vor fi realizate pe timp de noapte, întrucât temperaturile de afară sunt încă joase, plus lucrările efectuate noaptea în curți vor deranja cetățenii. Am cerut responsabililor ca reabilitarea drumurilor să fie realizată calitativ ca să reziste în timp. Totodată, vor fi chemați experți externi care vor verifica lucrările realizate”, a afirmat edilul.

Pentru lucrările de reabilitare a drumurilor din capitală au fost alocate 125 mln de lei.