Candidații care au obținut note insuficiente la sesiunea de bază a bacalaureatului din acest an pot depune cereri, în zilele de 4 și 5 iulie, pentru a participa la sesiunea suplimentară, care se va desfășura în perioada 15-22 iulie curent, transmite MOLDPRES.

La sesiunea suplimentară pot participa și candidații care din diferite motive au absentat de la anumite probe din sesiunea de bază. Cererile vor fi depuse în centrul de bacalaureat în care candidații au susținut probele în sesiunea de bază.

Solicitată de agenție, șeful Serviciului informare al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Mutruc, a declarat că numărul centrelor de bacalaureat deschise pentru sesiunea suplimentară va fi stabilit după recepționarea cererilor de la candidați.

Potrivit datelor ministerului nominalizat, rata de promovare a sesiunii de bază a examenelor de bacalaureat 2019, după examinarea contestațiilor, constituie 68,77%. Numărul candidaților care au promovat examenul de Bacalaureat este de 11 803 din totalul celor 17 164 de candidați care au participat la examene. Asta ar însemna că 5361 de candidați au obținut note insuficiente la cel puțin o probă de Bac.

În sesiunea suplimentară, probele pentru examenul național de bacalaureat vor începe la ora 10.00. Rezultatele examenelor vor fi afișate pe 24 iulie, iar candidații care nu vor fi mulțumiți de notele obținute, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestații.