La Chişinău s-a deschis cea mai puternică staţie de încărcare pentru maşini electrice din ţară! Corect aţi citit – cea mai puternică, cel puţin deocamdată!

Din informaţiile pe care le deţinem, proiectul a fost implementat de compania EV Point, cea care formează în prezent cea mai extinsă rețea națională de stații de încărcare a vehiculelor electrice din ţara noastră, utilizată deja de peste 700 de utilizatori constanți, în parteneriat oficial cu BMW Moldova.

Respectiv, încărcarea şi tarifele pentru alimentare sunt stabilite de EV Point SRL, însă într-o perioadă de timp va fi valabil un tarif promoţional pentru utilizatorii noii staţii – doar 2.50 lei per kW! Pentru a putea începe încărcarea este nevoie de înregistrarea unui cont personal şi o plată preliminară printr-o aplicaţie, fie folosirea unui card special RFID.

Revenind la staţia propriu-zisă, aflaţi că aceasta se află pe strada Bucuriei 18 şi are o capacitate totală de 230 kW! Concomitent pot fi conectate şi încărcate rapid (DC) două maşini electrice: una va putea fi alimentată cu energie cu maxim 150 kW prin conector CSS, iar alta cu maxim 80 kW prin conector CHAdeMO!

De exemplu, un BMW iX xDrive40, care suportă maxim 150 kW, poate fi încărcat de la 10 la 80% în doar 31 de minute. Complet încărcat, autonomia sa se ridică la 425 de km.

Apropo, în Moldova a sosit chiar de curând noul BMW iX, mai devreme decât s-a preconizat iniţial, acesta fiind deja încărcat la această staţie. SUV-ul îl puteţi admira în showroom-ul dealerului oficial BMW în Moldova din imediata apropiere. Amintim că, în dependenţă de versiune, noul iX poate fi încărcat rapid cu maxim 200 kW.