Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, salută cererea Republicii Moldova de aderare la UE. El a afirmat acest lucru în cadrul emisiunii Puterea a Patra de pe postul N4 TV.

În același timp, însă, el s-a îndoit că acceptarea acestei cereri și emiterea unui chestionar de către UE către Moldova pentru completat este o consecință a muncii active și eficiente a actualului guvern.

„Am vorbit cu mulți susținători PSD care nu-i mai susțin. Am întrebat de ce, iar ei mi-au răspuns – „ce bine au făcut în acest timp?”. Și nici eu nu știu răspunsul la această întrebare, – a spus primarul Capitalei.

Ceban a mai spus că nu înțelege de ce autoritățile centrale ascund conținutul chestionarului primit de la UE, în timp ce Georgia l-a publicat, dar a menționat că s-ar bucura dacă Moldova va primi statutul de țară candidată la aderarea la UE.

„Se face nu pentru cutare sau cutare autoritate, ci pentru cetățenii Republicii Moldova. Și tocmai prin prisma binelui pentru cetățeni ar trebui luate în considerare relațiile dintre toate ramurile guvernamentale. Și tocmai interesele cetățenilor, dezvoltarea țării, îmbunătățirea bunăstării oamenilor ar trebui să fie cea mai mare prioritate și tocmai pe aceasta ar trebui să se concentreze toate eforturile”, a punctat primarul general al Republicii Moldova.