”Suntem impresionați de eforturile depuse de Moldova pentru promovarea reformelor și vă încurajăm să continuați. SUA va acorda Moldovei întreg suportul pentru apropierea de Uniunea Europeană și SUA ”, a declarat Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat, la întrevederea cu președintele Parlamentului Andrian Candu, a relatat Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Potrivit oficialului american, Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică. ”Apreciem acțiunile întreprinse până acum de autoritățile din Republica Moldova și vom oferi mai mult suport Moldovei și regiunii Dvs.”, a specificat Mitchell, citat de Moldpres.

La rândul său, Andrian Candu a mulțumit SUA pentru susținere și a prezentat acțiunile guvernării pentru asigurarea securității și prosperității cetățenilor săi. În particular, președintele Parlamentului a vorbit despre eforturile în comun cu societatea civilă, experți și partenerii străini de ajustare a legislației media la standardele internaționale care va asigura libertatea de expresie, independența presei și protecția consumatorilor de falsuri și propagandă. De asemenea, Andrian Candu a amintit despre conferința interparlamentară din martie curent, când Moldova, Georgia și Ucraina s-au angajat să facă front comun în probleme de securitate și în eforturile de integrare europeană.

Speakerul moldovean a comunicat despre programele și reformele care vin să asigure debirocratizarea serviciilor publice, integritatea demnitarilor și funcționarilor, condiții bune și egale pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor, asigurarea stabilității sectorului financiar-bancar și reguli stricte care vin să prevină și să contracareze tentativele de spălare de bani, precum și mai multe programe sociale lansate de autorități pentru acces egal al tuturor locuitorilor țării la sănătate, educație, drumuri etc.

Dr. A.Wess Mitchell a preluat funcția de asistent al Secretarului de Stat în octombrie 2017, fiind responsabil de relațiile cu peste 50 de țări din Europa și Eurasia, NATO, UE și OSCE.