Noul Cod al Audiovizualului a fost înregistrat în Parlament, iar în următoarele două-trei săptămâni documentul ar urma să fie supus votului în prima lectură. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă desfăşurat înaintea şedinţei Legislativului.
„Acum o jumătate de an în Parlament au fost formate mai multe grupuri de lucru care urmau să elaboreze și să propună Legislativului modificări ale legislației în domeniul audiovizualului. Unul dintre cele mai importante grupuri de lucru, care  lucrat la unul dintre cele mai importante documente și-a finalizat lucrarea, iar ieri în Parlament a fost înregistrat proiectului noului Cod al Audiovizualului, care este denumit Codul Serviciilor Audiovizuale. Codul este de fapt o transpunere a unei noi directive a Uniuni Europene și care reglementează pe nou mai multe chestiuni legate de organizarea pieței și a industriei audiovizualului. Sunt noțiuni noi, sunt elemente noi, inclusiv tot ceea ce însemnă produs local, rată de audiență”, a menționat Andrian Candu, citat de trm.md.

Potrivit președintelui Parlamentului, în scurt timp noul Cod al Audiovizualului va fi supus votului în prima lectură, urmând ca după aceasta să fie trimis instituțiilor internaționale pentru expertizare.

„În următoarea perioadă de timp vom avea discuții și pe platforma Comisiei cultură, educaţie şi mass-media, cu rugămintea ca colegii să pregătească acest Cod, ca să fie aprobat în prima lectură în timpul cel mai apropiat. Estimez ca pe parcursul următoarelor două-trei săptămâni Codul să fie aprobat în prima lectură, ca ulterior acest text să fie expediat pentru expertiză internațională. Va fi expediat Consiliului Europei, Uniunii Europene și OSCE”, a mai specificat Andrian Candu.