PAS-ul și Maia Sandu au intrat într-un proces ireversibil de dezagregare. Se erodează chiar mai repede decât se așteptau. Se deconspiră cu viteza uluitoare, iar lumea înțelege tot mai clar ca regele e gol. Despre aceasta jurnalistul Nicolae Federiuc a scris pe rețele de socializare. Editorialistul nu exclude că dacă tendința se menține, în câteva luni, “oamenii vor pune mâinile pe furci”.

“Iată de ce trebuie de făcut ceva. În caz contrar, există riscul apariției unei alternative pe dreapta. Reale, nu butaforice. Mai ales când ai distrus toată concurența. Or, când investești atâta timp și resurse într-un proiect și obții într-un final mai mult decât ți-ai propus, nu prea ești dispus să pierzi totul în câteva luni, din cauza unor incapabili incurabili.

Cum? Înainte să apară o concurență reală creezi repede o alternativă. O concurență controlată tot de tine. Ca sa-i înghesui la perete pe cei pe care nu-i poți controla, iar nemulțumirile sa le convertești în noi așteptări si speranțe, pe care sa le vinzi tot tu. E exact ca în marketing. Faci un produs și-i creezi tot tu o concurență, ca alții să nu mai încapă pe piață”, scrie Federiuc.

Jurnalistul se  arată convins că în prezent asistăm la un joc, la un spectacol de marketing politic.

“Mai scărpinați-vă într-un loc vreun an-doi, prieteni politicieni, care va poziționați împotriva acestei caracatițe perverse, și veți păți exact cum ați pățit la alegerile din 11 iulie și la toate alegerile pe care le-am avut in cei 30 de ani de „independenta”. Nu-i prea devreme, e târziu deja”, a conchis Federiuc.