Aleşii locali din Chişinău se vor întruni astăzi, 28 noiembrie, pentru a dezbate public, în primă lectură, bugetul capitalei pentru anul viitor. Dezbaterea va începe la ora 11:00, în sala de şedinţe a Consiliului municipal Chişinău (CMC).
O decizie în acest sens a fost semnată luni, de către primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, notează trm.md. La eveniment sunt invitaţi să participe toţi cei interesaţi, iar durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare. Din întâi noiembrie, documentul poate fi accesat online pe pagina chisinau.md.

Proiectul bugetului municipiului Chișinău pentru anul 2018 prevede venituri de circa 3,6 miliarde lei, în creştere cu 8% faţă de prevederile pentru 2017.

Cheltuielile vor fi mai mari decât veniturile cu circa 300 de milioane de lei, fiind de asemenea în creştere faţă de 2017 cu 3,3%.  Potrivit proiectului, cei mai mulți bani din bugetul municipalității vor fi cheltuiți pentru educație – 1 miliard 860 de milioane de lei, iar pentru ocrotirea sănătății sunt planificate 74 de milioane de lei, bani, care potrivit șefului Direcției de Sănătate a Primăriei, Mihai Moldovanu, sunt insuficienți.