În seara zilei de 3 mai, polițiștii din cadrul Direcției patrulare Nord a INSP au primit înștiințare prin stația radio precum că în municipiul Bălți,  pe strada Mitropolit Dosoftei,  un mijloc de transport de marca Opel Astra a accidentat un alt vehicul.

Automobilul accidentat era parcat regulamentar, iar în interior nu se afla nici o persoană. 

Imediat, polițiștii au intervenit la identificarea și depistarea  conducătorului auto care a comis accidentul.

În urma măsurilor întreprinse, la scurt timp de la comiterea accidentului, ofițerii de patrulare au depistat mijlocul de transport la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani,  locuitor al municipiului Bălți.

În timpul discuțiilor cu polițiștii,  de la conducătorul auto s-a simțit un miros puternic de alcool, fapt ce i-a determinat pe polițiști să-l testeze pentru stabilirea gradului de alcoolemie. 

Deoarece la fața locului șoferul a manifestat un comportament agresiv față de polițiști, acesta a fost dus la spitalul din Bălți pentru a-i fi preluate probele biologice. Ajuns la spital, conducătorul auto a fost de acord totuși să fie testat cu aparatul „Drager”, care a înregistrat o concentrație de 1,29 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Mașina cu care șoferul a comis accidentul rutier a fost transportată la parcarea specială și urmează a fi examinată în cadrul investigațiilor.

La moment, conducătorul auto este cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate avansată și contravențional pentru părăsirea locului comiterii accidentului rutier, dar și pentru nesubordonarea cerințelor legale ale polițiștilor.

Conform legii penale, acesta riscă muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, iar pentru încălcările contravenționale riscă amendă de până la 5000 de lei.