Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a mers într-o vizită de lucru în suburbia Băcioi, unde s-a documentat despre rezultate implementării proiectelor de dezvoltare a infrastructurii cu susținerea financiară a municipalității.

În cadrul vizitei, edilul Capitalei a avut o întrevedere cu primarul Ilie Leahu și consilierii din Băcioi. Aleșii locali au discutat despre proiectele realizate, dar și despre cele care se află în implementare. Administrația locală din Băcioi a apreciat investițiile Primăriei Chișinău, care în consecință sunt orientate spre îmbunătățirea calității vieții locuitorilor suburbiei.

De asemenea, s-a menționat și despre cele două rute de autobuz municipale, nr.4 și nr.49, care fac legătura dintre Chișinău și suburbie, unde anul trecut au fost puse 3 și, respectiv, 5 autobuze noi și confortabile.

Ion Ceban a declarat că pentru Primăria Chișinău vor rămâne prioritare proiectele de dezvoltare a infrastructurii grădinițelor, școlilor, centrelor mediale și drumurilor din suburbii.

”Cum am mai spus: obiectivele noastre de bază sunt instituțiile educaționale și, practic, nu mai avem problema pe care am avut-o trei ani în urmă în localitățile din municipiu, acolo unde s-a investit în școli și grădinițe. Mai ales că în perioada pandemiei, mulți orășeni s-au mutat în suburbii”, a declarat Ion Ceban.

Investițiile Primăriei Chișinău în dezvoltarea infrastructurii suburbiei Băcioi, între anii 2020-2021, sunt de aproximativ 18 milioane de lei.