În Spania a fost reținută nava comercială ELG, aflată sub pavilion moldovenesc, la bordul căreia au fost depistate 10 tone de hașiș, notează Radio Chişinău.

În momentul reținerii, ELG se afla la 158 de kilometri de portul Cartagena.  Toți cei opt membri ai echipajului sunt cetățeni ai Ucrainei, potrivit 112.ua, care citează un comunicat al Serviciului fiscal spaniol.

Operațiunea de reținere a avut loc în urma investigațiilor care au fost coordonate de autoritățile vamale și fiscale spaniole în colaborare cu cele franceze, intaliene și turcești, precum și cu Centrului de Informaţii împotriva Terorismului şi Crimei Organizate din Spania. Filarea navei a început acum o jumătate de an, iar reținerea a avut loc pe 17 iunie. Astfe, drogurile au fost confiscate, iar membrii echipajului vor compărea în fața instituțiilor judiciare spaniole.

Menționăm că au fost înregistrate multiple în care nave sub pavilion moldovenesc au fost implicate în scandaluri internaționale, cel mai recent fiind cel în care o astfel de corabie transporta tehnică militară în Libia, în pofida restricțiilor.
Menționăm că experții consideră că Republica Moldova trebuie să introducă criterii mai restrictive la înregistrarea navelor maritime sub pavilionul său, pentru că, în caz contrar, poate ajunge în lista statelor cu credibilitate redusă în privința transportului maritim.