În suburbii continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii drumurilor, finanțate inclusiv din bugetul municipal.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în prezent, la Vatra, se desfășoară lucrările de construcție a străzii Grădinilor. Costul proiectului este de peste 3,56 milioane de lei, dintre care investiția municipalității este de 3,15 milioane de lei, restul cheltuielilor sunt acoperite din bugetul Primăriei Vatra.

„La Colonița, sunt în toi lucrările de reparație a străzii Ștefan cel Mare și Sfânt. Contribuția Primăriei Chișinău în proiect este de 4 milioane de lei. Costul total al lucrărilor, care urmează să se încheie în 2023, este de 14 milioane de lei.

La Ciorescu sunt renovate stradelele M. Eminescu, Prieteniei, B. Glavan, Florilor, Minerilor, Ion Creangă. Costul total al lucrărilor este de 3,6 milioane de lei, dintre care 1,75 de milioane sunt alocate din bugetul municipal, iar 1,85 de milioane din bugetul local.

În această suburbie vor fi construite și străzile Livezilor, Cireșilor și Merilor. Costul lucrărilor este de 2 milioane de lei, dintre care 1,4 milioane de lei vor fi alocate din bugetul municipal, iar restul de primăria locală.

La Ghidighici continuă lucrările de construcție a drumului principal de acces în regiunea Gura Văii, str. Victoriei. Proiectul se desfășoară în două etape. Costul total depășește 6,71 de milioane de lei, dintre care investiția Primăriei Chișinău este de 5,5 milioane de lei, iar a Primăriei Ghidighici – de peste 1,21 de milioane de lei.

Tot la Ghidighici, în acest an, a fost realizată prima etapă de reparație capitală a segmentului str. Ștefan cel Mare – Sfatul Țării. Din bugetul municipal s-au alocat 2 milioane de lei”, scrie edilul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primăria Chișinău a lansat și proiectul în valoare de 43 de milioane de lei care prevede modernizarea căilor de acces în suburbiile Capitalei, pe unde circulă transportul public.