Cetățenii din Republica Moldova sunt delapidați de milioane de dolari de către Guvernare, în urma contractului semnat dintre Moldova Gaz și Gazprom. Iar capul la aceste scheme este Andrei Spînu. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

„ANRE-ul este pur și simplu o jucărie a Guvernării și asta este foarte clar. Ați văzut cum se modifică tarifele la carburanți, cum se modifică tarifele la gaz – de 7 ori. Apropo, gazul a scăzut e 800 de dolari, avem un preț de 800 de dolari, de ce nu a scăzut și la consumatorii finali? Dar eu vreau să vă spun acuma în premieră pentru dumneavoastră eu cred că domnul Spânu împreună cu domnul Ceban cu anumiți factori de decizie de la Gazprom au înțelegere și mai mult decât atât ne fură pe mine cu dumneavoastră și toți locuitorii municipiului nu dorm la municipiul, da și a țării.

Vă dau detalii în această privință. Dacă ne întoarcem acum cu un an în urmă, când s-a făcut acea vâlvă că nu e suficient gaz vreau să știți că noi avem dovadă faptului și voi prezenta și colegii mei au pentru că deja am fost amenințat că dacă fac publice aceste date poate să mi se poate întâmpla ceva. Ori că vor veni mascații ori alt ceva.

Consumul de gaze naturale în Republica Moldova este 1,1 – 1,2 miliarde metri cubi pe an. Pe zi este 5,7 milioane – 7 milioane metri cubi cu devieri.

Ne întoarcem la anul 2021 luna octombrie 1 luna octombrie când se făcut tam tararam cu uite cineva a dominat și super tare a dominat de ne-a adus nou tuturor în Republica Moldova cel mai mare preț la gaz din plecați din Europa cu cele mai mici salarii, cele mai mici pensii, – cel mai mare preț la gaz în Europa.

Nu știu cum a fost făcută eu am doar o să prezint aceste date inclusiv de la contoarele am datele oficiale care le pot proba și repet numai amenințați pentru datele astea nu sunt doar la mine eu acuma vorbesc foarte serios nu sunt doar la mine. Avem aceste date atât în format electronic cât și documentele scanate pe care le pot proba.

Deci vreau să înțelegeți că se făcut de gălăgie, noi nu am avut nevoie de un surplus și nu am avut deficit și nu am avut probleme de presiune.

Vreau să îl întrebați pe Spînu cine a construit schema, prin care se ocolește legea 743 și cine a mers pe o nouă procedură, ca să cumpere zilnic și nu săptămânal, cine este beneficiarul final a volumelor care plătim noi cu dvs, fie că este Transnistria și altceva. Noi suntem delapidați de milioane de dolari, de o Guvernare absolut coruptă”, a declarat Ceban în cadrul unei emisiune TV.