Accesibilitatea clădirii Parlamentului și incluziunea socială au fost discutate în timpul vizitei unui grup de persoane cu necesități speciale, astăzi, la Parlament.

Aceasta este prima vizită în clădirea renovată a Parlamentului a unui grup mare de persoane în scaun cu rotile. Vizitatorii au dat note bune accesibilității edificiului și facilităților existente pentru persoanele cu nevoi speciale în Parlament. În particular, în prezent sunt instalate două ascensoare pe scări pentru persoanele cu dizabilități, care permit intrarea în Parlament și sala de ședințe. De asemenea, sunt construite băi pentru persoanele cu nevoi speciale și lifturi adaptate.

Vizitatorii au discutat cu deputata Valentina Buliga. Parlamentara a anunțat că va sesiza Parlamentul în vederea constituirii unei comisii care să monitorizeze cum este implementată legislația referitoare la incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale.

„Voi pregăti un amendament pentru modificarea legislației și urmează ca Parlamentul, împreună cu Guvernul și autoritățile publice locale să găsească o soluție potrivită pentru nevoile speciale ale acestor persoane”, a menționat Valentina Buliga.

Inițiativa organizării vizitei aparține administrației Parlamentului, fiind lansată în ajunul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități. Scopul vizitei a fost prezentarea oportunităților de vizitare a Parlamentului pentru toți locuitorii țării, dar și consultarea beneficiarilor pentru îmbunătățirea accesibilității clădirii, aflate în continuare în reconstrucție.