20 de persoane au fost documentate pentru încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră, cu scop de strângere lemnelor fără autorizația instituțiilor competente.

Acțiunile polițiștilor de frontieră s-au desfășurat în cadrul unei operațiuni cu privire la combaterea defrișării ilegale a fâșiilor forestiere, cât și atragerii la răspundere a persoanelor care încalcă regulile de aflare în zona de frontieră.

Astfel, 5 echipaje din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră ”Cahul” și ”Brînza” au intervenit în regiunile adiacente lacului Manta, unde au fost depistate 20 persoane în timp ce strângeau lemne, fără înștiințarea polițiștilor de frontieră.

În procesul controlului frontierei de stat, angajații SPF ”Brînza” au depistat pe direcţia localităţilor Vadul lui Isac – Drăculeşti, 13 persone, 6 caruţe şi 2 automobile încărcate cu circa 20 m3 de produse lemnoase, tăiate în mod ilegal. În cadrul cercetările primare, persoanele au recunoscut că au defrişat ilegal pădurea.

Alți șapte bărbați, implicați în tăierea ilegală a copacilor, au fost prinși de către poliiștii de frontieră din Cahul, pe direcția Manta – Vlădești.

În toate cazurile, persoane au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea regulilor regimului zonei de frontieră, ca ulterior împreună cu bunurile depistate au fost transmise, după competenţă, inspectoratului ecologic de stat Cahul.