Primăria Chişinău informează că astăzi, 9 februarie, circulația rutieră pe străzile municipiului Chișinău se desfășoară în condiții de iarnă.  Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în această dimineață au ieșit la linie 298 de troleibuze și 108 autobuze.

În ultimele 24 de ore, drumarii de la ”Exdrupo” au lucrat non stop, în 2 schimburi. Astfel, intervenția în forță s-a realizat pe parcursul nopții, fiind puse în lucru 62 de autospeciale, la curățarea străzilor, inclusiv accesele spre suburbii și străzile în pantă.

Pe străzi a fost presărat circa 700 tone de material antiderapant. Acum sunt practicabile inclusiv străzile  problematice, iar de dimineață, serviciul de deszăpezire  lucrează pe străzile Ganea și Timiș.

Strategia de intervenție a angajaților de la ”Exdrupo” este stabilită în funcție de regimul de temperaturi și tipul de precipitații.
Drumarii mai lucrează și acum, în special pe străzile secundare, la solicitarea preturilor de sector sau a cetățenilor.

La rândul său, Regia Locativ-Comunală și-a început intervenția de la ora 05.00,  pe trotuare și în intercartiere cu 25 de utilaje de deszăpezire mari și 13 mașini mici (HACO). De asemenea, cei 400 de muncitori de la serviciile locative sunt implicați în curățarea zăpezii și împrăștierea de antiderapant pe trecerile de pietoni, la intrările în scări, platourile de acumulare a deșeurilor, trotuare etc. Pe parcursul zilei vor mai fi chemați la lucrările de deszăpezire încă 200 de muncitori, pentru a face față volumului crescut de lucru.

Municipalitatea cheamă agenții economici și gestionarii de imobile să curețe zăpada din preajma clădirilor pe care le administrează.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul actualelor condiții de circulație, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.