Rezultatele finale ale Recensământului populaţiei şi locuinţelor din 2014 vor fi prezentate public la sfârşitul lunii martie 2017. Un anunţ în acest sens a fost făcut de către reprezentanţii Biroul Naţional de Statistică (BNS) în cadrul unei conferinţe de presă, transmite trm.md.

Potrivit directorului general al BNS, Vitalie Valcov, la data de 31 octombrie curent s-a încheiat etapa de introducere a datelor din chestionare.

„Odată cu încheierea etapei de introducere a datelor urmează alte etape importante. Este vorba despre validarea și editarea datelor, pregătirea acestora pentru formarea bazei datelor Recensământului din 2014, dar și pregătirea loc pentru publicare. Data finală când trebuie să publicăm datele este 31 martie 2017, dar noi ne vom strădui să reușim mai devreme”, a specificat Vitalie Valcov.

Potrivit lui, următorul Recensământ al populaţiei şi locuinţelor ar putea fi efectuat în anul 2021. „Ne-am învățat lecțiile, iar acele greșeli pe care le-am comis la Recensământul din 2014 nu le vom mai admite. Recensământul din 2021 va fi organizat mult mai calitativ”, a dat asigurări directorul general al BNS, Vitalie Valcov.