Șase cetăţeni moldoveni au fost grav răniți în urma unui accident care s-a produs în seara zilei de 03.11.2016, în Tulcea, delta Dunării, România, pe bordul unei ambarcaţiuni. Cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul naval sunt în curs de cercetare de către organele abilitate româneşti.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă accidentul naval în urma căruia șase cetăţeni moldoveni au fost grav răniți, dintre care o persoană se află în comă, două cu leziuni mai grave, dar înafara oricărui pericol şi trei cu leziuni uşoare.

Consulatul General de la Iașii este în contact atât cu instituțiile medicale în vederea monitorizării stării de sănătate a cetățenilor moldoveni, cât şi cu organele de drept din Tulcea în vederea elucidării circumstanțelor accidentului.

În cazul în care rudele victimelor au nevoie de detalii şi asistenţă consulară pot telefona la linia de urgenţă a Consulatului Republicii Moldova la Iași Tel.: 00 40 740984873 sau la Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene :Tel.: +373 69 320 221.