Ministrul Finanțelor Octavian Armaşu l-a numit astăzi, 16 mai, pe Ruslan Malai în funcția de director al Agenției Achiziții Publice.

Ruslan Malai este magistru în economie și drept, are o experiență vastă în domeniul achizițiilor. A activat anterior în cadrul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), Ministerului Educației și a primit de la aceste instituţii recomandări pentru activitățile realizate.

Pe parcursul ultimilor patru ani a participat la cursuri de perfecționare și specializare în domeniul achizițiilor în cadrul Băncii Mondiale, Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP).

În anul 2015 a oținut titlu de magistru în drept, în domeniul politicilor privind achizițiile publice.

Precizăm că noul şef al Agenţiei, Ruslan Malai a fost prezentat astăzi colectivului instituţiei de către Ministrul Finanţelor Octavian Armaşu şi Viceminsitrul Finanţelor Iuri Cicibaba. Conducerea Ministerului la felicitat pe Ruslan Malai cu învestirea în funcţie, i-a urat succese în activitate şi a menţionat că principalul obiectiv este implementarea agendei de reformare a Achiziţiilor Publice.