Accidentele rutiere în lanţ din ţară sunt consecinţa demiterii persoanelor competente din sistem. Este declaraţia fostului ministru de Interne, Alexandru Jizdan, care acuză Executivul că ar fi vinovat de creşterea tamponărilor, în care şi-au pierdut viaţa mai mulţi oameni. Premierul Maia Sandu a precizat că situaţia a fost generată de politica defectuoasă a democraţilor, care au guvernat ţara, transmite 24h.md cu referire la hotnews.md.
„Atunci când ei au venit la guvernare, în mare măsură – pe criterii politice şi în credinţa de răzbunare, au alungat din Ministerul de Interne mulţi oameni care erau cu o experienţă de zeci de ani. În perioada de 4 luni de zile, din Ministerul de Interne au plecat 800 de angajaţi. În locul celor plecaţi au fost numiţi alţii care nu ştiu cum să gestioneze aceste probleme”, a declarat deputatul PDM, Alexandru Jizdan.
„Ceea ce se întâmplă astăzi este rezultatul unei politici proaste de-a lungul timpului pe acest domeniu. Aceste acuzaţii nu ne interesează, ne interesează ce putem face ca situaţia să se îmbunătăţească. O să vă dăm mai multe detalii despre acţiunile imediate pe care le întreprinde MAI şi alte instituţii şi politicile pe care le propunem noi pe termen mediu pentru reducerea numărului de accidente”, a menţionat prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu.
Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, de la începutul anului, aproximativ 4 mii de şoferi au fost documentaţi în stare de ebrietate la volan. Recent, preşedintele Igor Dodon a cerut Guvernului şi Legislativului să se convoace urgent în comisii speciale pentru a iniţia modificări legislative de înăsprire a controlului şi pedepselor în trafic.