Pagube uriașe au fost înregistrate în mai multe raioane ale țării în urma ploilor din după-amiaza zilei de ieri! Potrivit ultimelor informații operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în raioanele Criuleni, Ungheni, Leova, Cantemir, Cimișlia, Glodeni, Strășeni, precum și în municipiul Bălți și Chișinău  au fost deteriorate drumuri locale, au fost doborâți arbori, distruse acoperișuri și blocate în apă mașini comunică 24h.MD.

Astfel, acoperișuri deteriorate au fost înregistrate în raionul Leova, unde 20 foi de ardezie au fost distruse de pe acoperișul spitalului raional, de pe acoperișul grădiniței nr. 1 din satul Gotești, raionul Cantemir, precum și de pe un depozit de cereale (țiglă metalică de pe aproape 30% din toată suprafața) din orașul Glodeni.

Peste 11 arbori căzuți au fost înregistrați în orașul Bălți, doborâți pe sectoare de străzi, peste un balcon, peste două mașini și peste o conductă de gaz de tensiune joasă, precum și peste linii de troleibuz.

Circulația a fost blocată de arbori căzuți și pe mai multe străzi din orașul Ungheni și din orașul Leova.

În toate aceste cazuri, salvatorii și pompierii din teritoriu au intervenit pentru defrișarea și ridicarea copacilor, în vederea eliberării curților și traseelor.

Drumuri locale au fost deteriorate în satele Stețcani și Miclești, raionul Criuleni. Mai mult, tot salvatorii au deblocat mai multe mijloace de transport din apă, de pe mai multe străzi din Chișinău și Bălți.

În același timp, echipe de pompieri au intervenit pentru pomparea apei din curți, subsoluri și grădini din orașul Cimișlia (5 gospodării), Leova (2 gospodării) și Chișinău (2 subsoluri). Mai mult, ploaia cu grindină a distrus o suprafață de 1,5 ha de viță-de-vie din orașul Leova.

Comisiile pentru situații excepționale locale urmează să estimeze pagubele. Potrivit ultimelor informații, în urma ploilor nimeni nu a avut de suferit, echipele de salvatori și pompieri intervenind la solicitările cetățenilor, pentru lichidarea consecințelor ploii.