Potrivit relatărilor din Turcia, autorităţile sunt de părere că au aflat identitatea atentatorului care a ucis 39 de persoane care serbau venirea Noului An la un club de noapte din Istanbul, informează Radio Chișinău.

Presa turcă relatează că suspectul, despre care se pare că provine dintr-o ţară din centrul Asiei, a venit în Turcia în luna noiembrie a anului trecut. Autorităţile oficiale i-au confirmat identitatea. Se pare că acesta a călătorit înspre Turcia cu soţia şi cei doi copii ai săi tocmai pentru a nu atrage suspiciuni asupra sa. În acest moment, familia sa a fost reţinută. Poliţia din Istanbul a făcut mai multe descinderi simultane în mai multe locaţii din oraş în cursul nopţii trecute, însă suspectul este încă în libertate.

Aşa-numita gruparea Statul Islamic (ISIS) a revendicat atacul, anunţând că unul dintre soldaţii săi a lansat atacul de la clubul Reina. Armata turcă a anunţat că a ucis ieri 18 militanţi ISIS în timpul operaţiunilor desfăşurate în Siria, relatează corespondenţii BBC.