Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, a participat ieri, 21 mai,  la sesiunea specială a Consiliului miniştrilor afacerilor externe al Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN), care a avut loc în oraşul Istanbul.

Reuniunea miniştrilor a precedat Summit-ul şefilor de state şi guverne, prilejuit de cea de-a 25-a aniversare a OCEMN, care se va desfăşura la 22 mai, la Istanbul, potrivit unui comunicat de presă al Minsiterului de Externe.

În cadrul reuniunii, organizată sub preşedinţia în exerciţiu a Republicii Turcia, a fost efectuat un schimb de opinii privind perspectivele cooperării economice a statelor membre ale organizaţiei, priorităţile organizaţiei pe termen mediu şi lung şi necesitatea reformării acestei entităţi.

În intervenţia sa, Andrei Galbur a ţinut să accentueze că OCEMN are un potenţial economic puternic ce necesită a fi valorificat într-un mod cât mai pragmatic şi eficient. În acest sens, Republica Moldova va susţine toate iniţiativele care vin să intensifice procesele de cooperare regională în domeniile prioritare precum: economia, energia, transportul, mediul, cultura, educaţia şi turismul.

La finele reuniunii, oficialul moldovean şi-a exprimat susţinerea deplină pentru continuarea procesului de reformare a OCEMN şi a mulţumit preşedinţiei turce pentru contribuţia semnificativă la promovarea agendei organizaţiei.