Igor Dodon a declarat că a găsit părinții și copii cu ochii în lacrimi în satele, unde, din ordinul ministrului Educației, Maia Sandu, în perioada 2012-2015, au fost închise sute de școli, iar peste șase mii de pedagogi au rămas fără de loc de muncă.

”Am fost în toate satele unde dumneavoastră ați închis școlile. Am văzut ochii plini de lacrimi ai copiilor și părinților. Am văzut satele care se închid după reforma pe care ați făcut-o. Nu vă doare inima? Nu aveți obraz. Duceți-vă în aceste sate și uitați-vă în ochii oamenilor. Șase mii de profesori pe care dumneavoastră i-ați dat afară. Zeci de mii de copii rămași pe drumuri. Cum puteți răspunde la aceasta? Evident că nu veți răspunde. Pentru că nu aveți niciun fel de responsabilitate”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii de vineri.

Potrivit datelor oficiale, în cei trei ani de mandat în funcția de ministru al Educației, deținută de Maia Sandu, în țară au fost lichidate 111 instituții de învățământ preșcolare și școlare, închise 19 școli profesionale și 5 colegii, și reorganizate 213 școli.