Premierul Ion Chicu a anunțat că astăzi, 22 iunie, va avea loc prima licitație pentru identificarea antreprenorilor care vor construi drumurile în localitățile țării. Este vorba despre patru loturi pentru opt raioane. Ulterior, în fiecare zi, vor fi deschise celelalte oferte, iar ultima licitație este preconizată pentru data de 30 iunie, astfel ca lucrările de reparație a drumurilor din localitățile țării să înceapă deja la 1 iulie.

„Astăzi, va avea loc prima licitație pentru programul de construcție a drumurilor în localități ”Drumuri bune”. Pe parcursul săptămânii, vor fi petrecute licitațiile pentru majoritatea localităților. Din 1 iulie, vom începe lucrările și în localități”, a spus Chicu după ședința de luni de la Președinție.

Șeful Guvernului a precizat că, în paralel, continuă lucrările de renovare a drumurilor naționale. Potrivit lui Chicu, deși pandemia a intervenit în ritmurile de executare a acestor lucrări, antreprenorii dau asigurări că angajamentele vor fi îndeplinite la timp.

”Noi mergem pe planul nostru, anunțat încă în luna noiembrie 2019, de construcție a drumurilor. Situația pandemică a influențat aceste ritmuri, dar la acest moment ritmurile se recapătă, se muncește intensiv pe traseul Chișinău-Giurgiulești. Se recuperează pierderile în grafic”, a spus Chicu.

Premierul a declarat că 80 % din angajații antrenați la aceste șantiere sunt cetățenii ai Republicii Moldova.

Programul național ”Drumuri bine pentru toți” a fost lansat la inițiativa președintelui Igor Dodon și prevede reparația drumurilor naționale dar și a celor locale. Lucrările de reparație a drumurilor se vor desfășura în peste 1200 de localități ale țării.